Boekingen

Welke naam past mij?

In november 1962 presenteert Mies Bouwman vanuit de RAI in Amsterdam het legendarische inzamelingsprogramma Open het dorp. Prinses Wilhelmina overlijdt die maand. Voor de eerste keer wordt de term ‘personal computer’ gebruikt. En in een park in Eindhoven heeft een meisje van 13 jaar seks met een groep jongens. Niet veel later komt dat meisje tot een voor haar leeftijd vreselijke ontdekking. Ze blijkt zwanger. De baby wordt bij de geboorte afgestaan. Het resulteert in een aangrijpend verhaal met een onwaarschijnlijke ontknoping, vastgelegd in de autobiografie ‘Welke naam past mij’. Het levensverhaal van Liesbeth Struijcken, de vrouw met de meerdere achternamen.

Als Liesbeth Struijcken 9 jaar is, doet ze bij toeval een bizarre ontdekking. Haar ouders zijn niet haar biologische ouders. Dat knaagt. Al als tiener gaat ze op zoek naar haar biologische vader en moeder. Die speurtocht duurt tientallen jaren. Maar ze geeft niet op. De noodzaak om te weten wie haar biologische ouders zijn, wordt groter als Liesbeth wordt getroffen door kanker en artsen vragen naar ziektebeelden in haar familie. Ze overwint de ziekte en vindt uiteindelijk ook na een spannende speurtocht haar biologische vader. Ze zoekt, vindt, maar verliest ook. Want de vader en een broer van Liesbeth blijken al jaren te zijn overleden. Hun dood was groot nieuws, ze stierven immers geen natuurlijke dood. Over haar zoektocht en haar leven als geadopteerde schreef ze het boek ‘Welke naam past mij’. Een autobiografie die boeit en voortdurend verrast.

Liesbeth Struijcken treedt samen met mediaondernemer Maurice Ambaum op. In hun programma bespreken zij met persoonlijke verhalen en achtergronden de spannende zoektocht van Liesbeth naar haar biologische ouders en de vele bizarre wendingen in haar leven.

Wilt u meer informatie of het programma boeken? Klik dan hier voor contactformulier

image